22. 12. 2012.

Iva did it. - Ovako to Iva radi






Kada sam tek otvorio ovaj blog nije bilo mnogo čajoljubaca koji bi na svojim blogovima čaju posvetili cijeli post, obično bio spomenut onako usput, kao lijek za prehladu ili ledeno ljetno osvježenje. Jednog dana sam preko Google pretraživača nišao na Ivin blog uz ključnu riječ 'čaj' i od tada je pratim. Iva je prvi bloger koji postove pored heklanja, ručno rađenog nakita i pakovanja svoje postove posvećuje i čaju. Zbog toga sam je zamolio da bude prvi gost na mom blogu, na što je ona rado i pristala. Bez da duljim, pogledajte kako to Iva radi...

Hvala Iva :)



Pre svega, veliki pozdrav čitateljima Alenovog bloga i veliko hvala Alenu na pozivu. Pravo mi je zadovoljstvo gostovati u čajnoj atmosferi i obraćati se ljubiteljima čaja.

Udobno sam se smestila, vidim da su svi došli; mogu da počnem :)

Zovem se Iva, stvaram mali brend Iva did it. i pišem istoimeni blog. Sem o nakitu i drugim sitnicama koje pravim, pišem i o čajevima koje pijem.
          
Izbor čaja zavisi od doba dana i raspoloženja. Dan najčešće započinjem crnim čajem. Ovih dana je to mešavina Ruski karavan. Sem ovog, rado pijem i Earl Grey. Njega takođe koristim kao osnovu, u koju dodajem kardamom, štapiće cimeta, anis i karanfilić. Recept za ovu mešavinu će biti uskoro na mom blogu.

http://ivadidit.blogspot.com/2012/12/ruski-karavan.html
Iako najčešće ne pijem čajeve iz kesice, za PG tips mogu reći da mi je omiljeni crni čaj. Kada sam potrošila kutiju, doputovalu iz Londona, pokušala sam da napravim alternativu sa Liptonovom verzijom. Bio je daleko blaži i ne tako intenzivnog ukusa, pa ga ne više ne koristim.

Ono što bih rado probala je Pu Erh. Po opisima koje sam čitala, rekla bih da bi mi odgovarao, pa ću ga prvom prilikom nabaviti.

U toku dana najčešće pijem Matchu. Matcha je od skoro u mojoj kuhinji, i rado je pripremam. U početku je klasično pripremljena matcha za mene bila previše jaka, pa sam latte verziju pronašla kao najadekvatniju. Dakle, onu sa puno mleka i kašičicom šećera. Vremenom sam malo "napredovala", pa moja šoljica ima sve manje mleka i nije više slatka:)

http://ivadidit.blogspot.com/2012/09/matcha-latte.html
U letnjem periodu, u toku dana najčešće pijem Ice Tea. Par priprema sa prelivanjem leda čajem, ima na mom blogu, a uskoro ću pokušati i Alenov recept sa ostavljanjem čaja u frižideru preko noći.

http://ivadidit.blogspot.com/2012/08/caj-zahvalnosti.html
Inače, za Ice Tea koristim voćne mešavine, najčešće sa citrusima i crvenim voćem.

A za kraj dana- čajevi bez kofeina i ostalih razbuđivača. Diktira moja preosetljivost na kofein. Tako su izbor Veseljak- mešavina koju sam skoro dobila iz čajdžinice u Ljubljani, ili Honeybush iz Small Tree.

http://ivadidit.blogspot.com/2012/11/cajanka-iz-mraka.html
A sada spisak želja! Praznici su, treba iskoristiti dobro raspoloženog Deda Mraza;)

Dakle, ovo su čajevi koje ću sledeće nabaviti:

- najjači crni čaj na svetu!:) Ok, šalim se, ali zaista bih volela da nađem dovoljno jak crni čaj. Neobično je da mi je PG tips postavio kriterijum, jer ne pijem čajeve u kesicama. Obzirom da je bio dovoljno jak i kompletan, veoma mi se dopao, pa sada tragam za verzijom u rinfuzi. Ruski karavan, koji sam pomenula na početku, je najbliži, ali i dalje nedovoljno jak. Nadam se uspešnoj kupovini:)

- Phoenix eyes. Želim da probam ove kuglice, iako zeleni čaj nije moja boja:)
- Žuti čaj, za početak bilo koji
- Pupoljke ruže. Videla sam ih na Alenovoj stranici i jaako sam radoznala!
- Pu Erh, kao što sam rekla na početku
- Yerba mate
I to bi bio moj spisak za sada:)

Na kraju bih da pohvalim grupu koju su formirali ljubitelji čaja. Divna ekipa, rasterećena atmosfera i radoznalost na sve strane. I razmena čajeva kao idealna prilika da se stvore novi kontakti i podele kesice:)

Da vam kažem da je moj paketić stigao i da jedva čekam da ga otvorim!
Veliko hvala Alenu i veliko hvala vama, što ste tu:)

Dođite na čaj;)


Broj komentara: 7: